banner nagelstyliste

Mijn Naam is Chantal Bruinink en ik ben een gediplomeerd allround nagelstyliste.

Sinds 2005 ben ik werkzaam in mijn eigen nagelstudio in Enschede.

In 2005 heb ik de opleiding “Allround nagelstyliste” gevold en deze heb ik succesvol met een diploma afgerond. Daarnaast heb ik nog verschillende workshops gevolgd zoals de workshops voor Kerstnagels, Designnagels, manicure gel op de teennagels en Shellac.

Ik zit inmiddels 10 jaar in het vak en de afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan. Van nagelbijters tot klanten met probleemnagels, ik heb het allemaal wel aan mijn nageltafel gehad.

Om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de nagelbranche ben ik lid van de vakbladen ProfNail en Naildesign Magazine. Ook bezoek ik 2 keer per jaar de vakbeurs in Utrecht. Zo zijn de producten in mijn salon altijd up to date en is er een ruime keus uit steentjes, stickers kleurtjes en andere nagelaccessoires.

In mijn salon zet ik op een verantwoorde en deskundige manier acrylnagels en werk ik met producten van hoogwaardige kwaliteit die aan alle normen en eisen voldoen. Daarnaast staat hygiëne voorop en is de salon voorzien van een goed afzuigsysteem om geur- en stofoverlast zoveel mogelijk te beperken. Hygiëne is een prioriteit!!!

Mijn doel is dat elke klant met mooie, verzorgde nagels en een tevreden gevoel de salon verlaat.

Iedere klant is uniek met zijn of haar eigen wensen en daar pas ik me op aan. Kies wat bij u past en So,BeYoutiful!

Bent u na het lezen van de website enthousiast geworden en wilt u graag een afspraak maken?? Neem gerust contact op.

Met verzorgende groet,

Chantal Bruinink, Nagelstyliste en eigenaresse So,BeYoutiful!

Acrylnagels

Voordat ik ga vertellen wat acrylnagels zijn en hoe het zetten er van in zijn werk gaat, vertel ik u eerst wat achtergrond informatie over de natuurlijke nagels.

Nagels groeien 0,1mm per dag en de nagelplaat bestaat uit drie lagen: de hoornlaag (schubbenlaag), de keratinelaag (sponslaag) en de ephiteellaag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuwuiteinden in de vingertoppen. Lang, lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar gelukkig machines en supermarkten voor en liggen die tijden ver achter ons.

Tegenwoordig laten we nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is. En die mooie vrouwelijke nagels, dat is toch wel wat elke vrouw wil. Als nagels zwak of breekbaar zijn worden kunstnagels over de bestaande nagels gezet.

 

Acryl

Acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit.

De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl is dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Het opzetten van acrylnagels

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden. De nagelriemen worden teruggeduwd en geknipt, en de nagelplaat wordt iets opgeruwd met een vijl. Hierna worden de nagels verlengt met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon.

Na het schoon en vetvrij maken van de natuurlijke nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehard  zullen de nagels worden gevijld. Tenslotte worden de nagels mooi afgewerkt met een hoogglans lak, die zeker 3 tot 4 weken blijft zitten.

 

Nabehandeling/ opvullen

Na een week of 3 – 4, ligt aan uw nagelgroei, zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen. Met een frees wordt de oude laag acryl verwijderd. Vervolgens worden de nagels op de gewenste lengte gevijld en worden de nagelriemen weer teruggedrukt en afgeknipt. Daarna komt de laag acryl er weer overheen en zien u nagels er weer uit als nieuw!!

 

Cadeaubon

Wilt u iemand verassen met een leuk cadeau, maar u weet niet wat?

Afspraak maken

Maak nu een afspraak

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of tips?

Nagelbijters

Nagelbijten is een veel voorkomend probleem bij zowel vrouwen als mannen en is een vervelende gewoonte waar moeilijk van af te komen is.

Als nagelbijter herkent u vast het schaamtegevoel en de onzekerheid die daar bij horen en ook het verstoppen van uw handen komt u bekend voor. Acrylnagels zijn dan ook de oplossing voor dit probleem.

Doordat er een dun laagje acryl over uw natuurlijke nagel komt, zal de behoefte om te bijten een stuk minder zijn. Nu vraagt u zich vast af hoe zelfs over zo’n klein stukje nagel toch een kunstnagel kan??

Bij een nagelbijter wordt er geen gebruik gemaakt van tips, maar van sjablonen. U heeft immers helemaal geen nagel waar een tip op kan worden geplakt. Het sjabloon wordt tegen de vingertop aan gezet, waarna uw nagelbed( roze gedeelte) verlengt wordt. Hier tegen aan wordt een dun randje french manicure gezet. Tenslotte komt over het geheel nog een laagje acryl om er zo 1 nagel van te maken.

 

Cadeaubon

Wilt u iemand verassen met een leuk cadeau, maar u weet niet wat?

Afspraak maken

Maak nu een afspraak

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of tips?

Bruidsnagels

Op de mooiste dag van uw leven wilt u er natuurlijk op en top uit zien!! Vooral uw nagels zijn dan belangrijk, aangezien iedereen naar uw handen kijkt om die mooie ring te bewonderen.Is het dan niet geweldig dat uw nagels er dan ook uit zien als een sieraad??

Voor bruidsnagels kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Een natuurlijk ogende nagel staat mooi verzorgd, een french manicure is super vrouwelijk en designnagels is voor diegene die wel van gewaagd houdt.

Wat u ook kiest en wat uw wensen ook zijn, ik zal er voor zorgen dat u de perfecte nagels heeft op dag van uw leven.

 

Cadeaubon

Wilt u iemand verassen met een leuk cadeau, maar u weet niet wat?

Afspraak maken

Maak nu een afspraak

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of tips?

Verzorging van de acrylnagels

Nu u eenmaal mooie nagels op uw handen en/ of voeten heeft wilt u natuurlijk ook graag dat ze mooi blijven!!

Een goede verzorging van de acrylnagels is dan ook heel belangrijk.

Nagelriemolie

Als u acrylnagels draagt is het verstandig om dagelijks uw nagelriemen in te smeren met een olie. Deze nagelriemolie is speciaal ontwikkeld voor acrylnagels en zorgt er voor dat uw nagelriemen mooi soepel blijven, waardoor je minder snel lifting (lucht) onder uw nagels krijgt.

Ook zorgt deze nagelriemolie er voor dat uw natuurlijke nagels gezond blijven. In de olie zitten ingrediënten die uw natuurlijke nagel voedt.

Vijlen

Doordat uw natuurlijke nagels gewoon doorgroeien, worden de acrylnagels ook steeds langer en misschien voor u té lang. Je stoot je nagels dan vaker en het risico dat er dan een nagel afknapt wordt ook steeds groter. Het is dan verstandig om uw acrylnagels een stukje korter te vijlen.

Dit doet u met een vijl die speciaal voor acrylnagels is gemaakt. Deze vijl is groffer, waardoor je de acrylnagels sneller op de gewenste lengte vijlt.

Je kunt/ mag de acrylnagels nooit knippen met een schaartje of knippertje. Doordat de acrylnagels heel hard zijn komt er te veel druk op de gehele nagel te staan, waardoor je natuurlijke nagels kunnen gaan inscheuren of de acryl los laat van de nagelplaat.

 

Cadeaubon

Wilt u iemand verassen met een leuk cadeau, maar u weet niet wat?

Afspraak maken

Maak nu een afspraak

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of tips?

Nagels klanten

Hier ziet u een overzicht van foto’s die gemaakt zijn van de nagels van klanten.